FREMOTON
Wij houden U draaiende
 

FREMOTON - Wij houden u draaiende


Over onze aansprakelijkheid


Wij houden voorraad van frequentieregelaars met ingangsspanning 

400 V - 3 fasen in en uit tot en met 15kW

Voor de frequentieregelaars met een ingangsspanning van 230V - 1 fase in en 3 fasen 230V uit  hebben wij een voorraad met vermogens van 0,4 kW tot en met 2,2 kW.
Zwaarder kan in ons land niet in verband met de leidingdoorsneden in de elektrische installaties.



Onze regelaars staan allemaal op Marktplaats.


Mist u bepaalde frequentieregelaars, of heeft u net iets anders nodig, neem dan even contact met ons op.

Verder doen wij ons uiterste best om op deze website alles zo goed mogelijk uit te leggen.

Toch kunnen er tikfouten gemaakt worden en kunnen er ook afwijkende prijzen gehanteerd worden, omdat er afwijkingen in regelaars kunnen zitten qua uitvoering en/of qua leeftijd.

Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk, hoewel we proberen, dit zo veel mogelijk te voorkomen.

Verder vragen klanten om aansluitschema's bij regelaars. Ook daar kunnen wij bij helpen. Maar voor de uiteindelijke uitvoering en inpassing in een installatie kunnen wij geen enkele verantwoording op ons nemen en zijn wij ook niet aansprakelijk. Dit geldt zeker ook voor de manier van elektrisch afschermen van leidingen/kabels en voor het plaatsen van noodstopschakelaars.
Daarom moet u een frequentieregelaar ook altijd door een erkend installateur laten aansluiten.

Zo mag er tussen een frequentieregelaar en een motor nooit een schakelend element zitten, zoals bijv. een overstroombeveiliging. Dit is ook duidelijk overbodig, want de regelaar beschermt de motor tegen overstroom.

Waarom mag dat niet. Tijdens bedrijf zou de overstroombeveiliging of een andere schakelaar tussen frequentieregelaar en motor bediend

kunnen worden, waardoor er piekspanningen kunnen ontstaan over de eindtrap van de regelaar en daardoor zou die eindtrap opgeblazen kunnen worden.

Dus niet doen. Maar…. een goed installateur kent de voorschriften NEN1010 en daarin staat, dat er onder omstandigheden een werkschakelaar (volgens begrip NEN1010) geplaatst moet worden bij de motor. Wat is een werkschakelaar volgens begrip NEN1010? Bij de motor wordt dan een schakelaar geplaatst, welke de motor kan loskoppelen van de elektrische installatie, bijv. bij werkzaamheden aan die motor. Zodat het veiliger is aan de motor werkzaamheden uit te voeren. Het is dus geen werkschakelaar volgens het begrip volksmond. Want daar wordt meestal met een werkschakelaar bedoeld een schakelaar, die tijdens werken met de machine gebruikt wordt om de motor in en uit te schakelen. Dit moet dus uitsluitend en alleen gebeuren met de schakelaar op de frequentieregelaar, bestemd om de motor in werking te zetten en uit te schakelen. Meestal in een stuurstroomcircuit (12 of 24 Volt). De verbinding tussen een frequentieregelaar en motor mag dus alleen en uitsluitend worden verbroken, wanneer de frequentieregelaar absoluut spanning-vrij is.

Wij vragen u om aandacht en begrip hier voor.

Ook kunt u ons niet aansprakelijk stellen voor het gebruik van een frequentieregelaar en eventuele negatieve gevolgen daar van.

Wij zijn een relatief klein bedrijf, doen relatief grote dingen voor onze klanten, maar wij kunnen niet alle risico's dragen.

Daarom sluiten wij hier ook uitdrukkelijk elke vorm van aansprakelijkheid uit.